Recomandări de la clienți

L-am cunoscut pe Aurelian după mai multe tentative eșuate de colaborare cu diverși “ profesori”  care predau în particular limba engleză. Lucky me!:)

Dacă vrei să primești un răspuns logic și profesionist  la multe dintre “de ce -urile” pe care involuntar le adresezi pe parcursul procesului de învățare, dacă vrei să te relaxezi învățând, atunci cu siguranță ai găsit persoana potrivită!

Un profesor deosebit și întotdeauna pregătit, care are la el răspunsuri pertinente, și care, pentru că își iubește profesia, pune mult suflet în tot ceea ce face.

L-am recomandat pe Aurelian prietenilor mei și, cu aceeași caldură, îl recomand și altora. Încearcă și nu vei regreta!

Laura Colceriu, manager instituție bancară, București
email: lory4yu@yahoo.com

Învățând limba engleză cu profesorul Aurelian Cosma, te poți transforma ușor dintr-un învățăcel animat doar de obiective pur pragmatice într-unul pasionat de limba și civilizația engleză. Într-o atmosferă relaxată, cordială, el reușește să stimuleze și să mențină interesul pentru studierea limbii engleze, punând în aplicare un inventar foarte diversificat de metode moderne. Rigurozitatea, seriozitatea și tactul său pedagogic mizează pe stimularea creativității și nu pe memorarea de formule goale, liste de expresii sau de cuvinte. Așadar, o colaborare cu Aurelian Cosma în scopul de a se iniția sau perfecționa în cunoașterea limbii  engleze reprezintă soluția optimă.

Emilia Mățan, profesoară, Cluj-Napoca
email: emiliamatan@yahoo.com

Iți mulțumesc înca o dată că te-am avut profesor și sper să accepți să-mi mai fii profesor. Mi-a plăcut foarte mult ca n-ai ținut cont de faptul ca nu stiam deloc engleza  (doar cuvinte „prinse” de la cântece:) )  și ne-ai vorbit in continuu doar în engleză, așa s-a lipit de noi vrând-nevrând (mai mult vrând:)).
În același timp „joaca” de-a conversațiile pe anumite teme erau foarte utile, trebuia să vorbim, n-aveam alta soluție…:) Scriind, citind, vorbind , totul într-o atmosferă relaxantă pe care o creai, m-a facut o vorbareață și în limba engleză care mi-e foarte utilă acum.

Angela Csatlos, contabilă, Cluj-Napoca
email: angi_cs2001@yahoo.com

Recomand serviciile domnului Aurelian Cosma,  profesor de limba engleză calificat, experimentat care tratează lecțiile cu seriozitate. Materialele suport de curs sunt foarte bine sistematizate si într-un format atractiv, iar atmosfera de la curs este caldă și prietenoasă. Pe lângă toate aceste aspecte, veți avea ocazia să aprofundați cunoștințe de limba engleza ghidați de un dascal răbdător, dedicat succesului dumneavoastră, totul într-un mediu de studiu relaxant.

Stela Neamț, psiholog, Cluj-Napoca
email: psiholog_stelaneamt@yahoo.com
http://www.psiholog-psihoterapeut-cluj.ro/psihoterapie/

Ora de engleză nu este una clasică: conjugare verbe, cuvinte noi, etc. Ora de engleză ar fi o provocare chiar dacă s-ar desfașura în romană. De fiecare dată conversația s-a desfășurat în jurul unor subiecte inedite și am descoperit că lucruri care par banale, pot fi interesante. Mi-a făcut plăcere să lucrez cu Aurelian și îl recomand cu încredere.

Ioana Gâsca, auditor Romtelecom, Cluj-Napoca
email: giscaioana@gmail.com

Colaborarea mea cu domnul Aurelian Cosma s-a derulat pe o perioadă de aproximativ 1 an, fiind una foarte fructuoasa în ceea ce mă privește. Îl consider un profesor de engleză foarte bun, care se distinge prin exigență și profesionalism în pregătirea lecțiilor și a materialelor didactice, răbdare și claritate în predare. În urma perioadei de pregătire, fluența mea in vorbire și corectitudinea gramaticală cred că s-au imbunătățit considerabil, motiv pentru care îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor iubitori de limba engleză, care doresc să-și sporească cunoștințele în domeniu.

Decebal Gorea, preot, Cetatea Fetei, Florești Jud. Cluj
email: decebal_g@yahoo.com
http://parohiacetateafetei-floresti-cluj.blogspot.ro/

Cu Aurelian am colaborat de două ori. Prima oară m-am “antrenat” pentru atestatul de limba engleză de care aveam nevoie ca să mă înscriu la doctorat. Scriu “antrenat” pentru ca aveam cunoștinte destul de solide de limba engleză din liceu (printre altele, am apucat Bac-ul cu proba scrisa la limba engleza). Mi-am dat totuși seama cât este de important să lucrezi pe exerciții specifice unui anumit gen de test/examen/concurs pe care trebuie să îl susții. Nu cred că am făcut mai mult de 4 ședințe cu Aurelian, dar au fost suficiente pt. mine. Am luat 28,7 puncte dintr-un punctaj maxim de 30 (recunosc, a fost o persoană, una singură, care a obtinut acest punctaj). Cine a susținut un astfel de test la Facultatea de Litere din Cluj, știe ca nu e chiar floare la ureche (probabil că e asemănator cu Cambridge-ul, de care n-am avut niciodată timp să mă ocup, doar că diploma eliberată de ei are un “termen de valabilitate” mult mai redus-doar 2 ani). A doua colaborare a pornit de la o întamplare mai puțin fericită. Fiind presată de timp, am recurs la o firmă de traduceri autorizate (cotată destul de bine in Cluj și cu un manager suficient de serios și deschis la propuneri, critici, comentarii), pentru a-mi traduce din română în engleză o lucrare pe care trebuia să o prezint la un simpozion internațional. Mi-a convenit faptul că nu trebuia nici măcar să ies din casă, totul se rezolva pe net (inclusiv plata). Ca să le ușurez munca, le-am alcătuit rapid un glosar de termeni de specialitate (bonus, că nu mi-au facut reducere), cu care cred că ar fi avut mult de furcă – cu paginile si paragrafele unde se găseau in română, în lucrarea mea (mură în gură, cum s-ar zice…) S-au mișcat rapid, nu zic (3 zile pt. 10 pagini)… dar nivelul academic al limbajului, la care eu totuși speram, practic nu exista. Pe langă asta, am “descoperit” de la prima citire greșeli jenante de exprimare si nu numai. Am acceptat-o așa, din criză de timp si am corectat-o eu, după ce le-am spus ce aveam de spus celor de la firmă. Managerul și-a cerut scuze, mi-a scris că ei se ocupă de traduceri de acte, chestii din astea care țin de limbajul uzual (deși lucrarea trecuse prin “3” mâini, una fiind a unui absolvent de Litere) și că pentru ceea ce aș fi vrut eu, ar fi trebuit să apelez la cineva de la Litere. În fine, după ce am corectat și susținut această lucrare, am apelat la Aurelian pentru a-i da o forma demnă de a fi publicată. Am colaborat foarte bine, ținând cont de faptul că eu sunt destul de pretențioasă și tot la a doua frază spun: “Asta nu-mi place cum sună.”
In short, dragi prieteni din Cluj si Florești, dacă aveți nevoie de un profesor bun de limba engleză, chiar și pentru câteva ore, nu ezitați să apelați la Aurelian. Este serios, dar nu scorțos, are ureche muzicală , deci vorbește foarte bine engleza și, nu în ultimul rând, se vede că face cu plăcere ceea ce face. Poate aveți de tradus (sau doar de cosmetizat) o lucrare, poate urmează să călătoriți in străinătate și v-ar prinde bine puțină conversație înainte de asta, ca să vă (re)obișnuiți cu limba, poate că aveți nevoie de un atestat de limba engleză sau pur și simplu vreți să vă îmbunătățiți cunoștințele, așa, din pură plăcere.
(recomandare preluată de pe Facebook autor Drd. MELANIA-ELENA NAGY
Academia de Muzică „Gh. Dima”, Cluj-Napoca, melania.nagy @gmail )